رادیوگرافی دندانپزشکی و اهمیت حضور ان در زمینه دندانپزشکی

ساخت وبلاگ

رادیوگرافی دندانپزشکی  و اهمیت حضور ان در زمینه دندانپزشکی

 

عکس برداری در حیطه پزشکی اهمیت زیادی دارد و توسط تصاویری که از داخل بدن تهییه می شود دکتر می تواند تشخیص بهتر و دقیق تری را ارائه کند.در دندانپزشکی نیز این کار توسط رادیوگرافی دندانپزشکی  انجام می پذیرد .تهیه این عکس می تواند بسیاری از مشکلاتی که با چشم قابل دیدن نیستند را قابل مشاهده نماید.برای مثال مشکلاتی مانند ابسه و تومور و..... دانستن این مسائل قبل از شروع روند درمان به قدری حائز اهمیت است که اغلب دندانپزشکان بدون مشاهده عکس از دندان بیمار کاری بر روی دندان انجام نمیدهد.

اگر مشکلی از این قبیل وجود داشته باشد و دندانپزشک شروع به کار درمانی کند موجب به وجود اوردن مشکلات حادتر خواهد شد .در نبود امکانات تصویر برداری از دهان بسیاری از بیماران با مراجعه به دندانپزشک مشکلات جدی پیدا می کردند و برخی جان خود را از دست می دادن و همه اینها به دلیل بی اطلاعی از وضعیت داخلی دهان و دندان بوده است.

ولی امروزه با به وجود امدن رادیوگرافی دندانپزشکی  این مشکلات تا حد زیادی بر طرف شده اند.این دستگاه در دومدل داخ و خارج دهانی عکس را تهییه می کند.در مدل داخل دخلی جزئیاتی که ارائه می شود بسیار زیاد است ولی در مدل خارج دهانی این جزئیات کمتر است و بیمار بنا به تشخیص دندانپزشک ملزم به تهیه هریک از این تصاویر است.در برخی موارد دندانپزشک می خواهد فقط تصویری کلی از وضعیت دندانها داشته باشد فلذا تجویز به تهیه عکس خارج دهانی می کند.ولی در مواردی که نیاز به جزئیات بیشتر است عکس داخل را دهانی را مشاهده می کند.

البته در کشور ما تمامی دستگاه های رادیوگرافی داخل دهانی هستند و وزارت بهداشت مجوز ورود مدل های خارج دهانی را نمی دهد.ولی در کشورهای اروپایی اغلب از این مدل در تصویر برداری ها استفاده می شود.مساله ی مهم دیگری که برای اغلب بیماران جای سوال دارد این است که ایا اشعه ساطع شده از این دستگاه برای بدن انسان ضرر دارد و اسیب زننده است.

باید بدانید که اشعه ای که رادیوگرافی دندانپزشکی تولید میکند بسیارضعیف است وبرای مراقبت های بیشتر در زمان عکسبرداری به بیمار روپوش سربی داده می شود تا بتواند با پوشیدن ان در برابر این اشعه محفوظ باشد. ولی درکل اشعه تولید شده توسط این دستگاه هیچ اسیبی به بافت های بدن وارد نمیکند.

حتی این اشعه برای خان های باردار هم مشکلی ایجاد نمی کند البته در تعداد دفعات پایین و باید تحت نظر دکتر متخصص زنان این کار انجام شود زیرا موارد خاصی وجود دارد کهبه هیچ عنوان نباید در معرض این اشعه قرار بگیرند ولی به طور کلی اگر مشکلی وجود نداشته باشد این اشعه اسیب زننده نخواهد بود و تا 4 بار مشکلی ایجاد نمیکند البته بهتر است این کار بعد از 3 ماهگی انجام شود زیرا ماههای اول دوره بسیار حساسی است که باید مراقبت ها در سطح بالا انجام شود.

 

در کل وجود رادیوگرافی دندانپزشکی بسیاری از مشکلاتی که در گذشته برای بیماران به وجود می امد را برطرف نمود و ما امروزه شاهد راحتی بیشتر کار دندانپزشک هستیم.اینگه تصاویر تهیه شده از دهان و دندان ریسک کاری انها را به میزان قابل توجهی کاهش داده است و باعث شده تا با اطمینان بیشتر و خاطری اسوده تر این کار را انجام دهند.

دستگاه رادیوگرافی...
ما را در سایت دستگاه رادیوگرافی دنبال می کنید

برچسب : رادیوگرافی دندانپزشکی,دستگاه رادیوگرافی, نویسنده : marzi radiographicomteb بازدید : 180 تاريخ : پنجشنبه 1 خرداد 1399 ساعت: 17:53